Blog

|

De start van een groot avontuur, het volgen van mijn hart

Van duikinstructeur naar trainer & coach!

De afgelopen twee jaar heb ik in Griekenland op het eiland Rodos gewerkt als duikinstructeur. Dit was een droom van me die ik toch altijd een keer wilde waarmaken.

Toen ik in juni 2018 voelde dat ik niet meer op mijn plek zat in mijn werk als headhunter heb ik mijn baan opgezegd en ben ik naar Griekenland gegaan. Het was een beslissing vanuit mijn hart die zo sterk voelde dat ik mijn angsten en die van mijn omgeving durfde los te laten. Ik vertrok op de bonnefooi, niet wetende hoe lang ik weg zou blijven en of mijn kennis op Rodos werk voor me had. Weinig veiligheden, planning en inkomensgarantie en met nog een hoge huur te betalen in Amsterdam… Het was spannend, risicovol, maar oh, wat voelde dat goed!

Ik voelde me weer vrij net zoals ik me eerder in 2018 vrij had gevoeld toen ik mijn drie maanden lange sabbatical had opgenomen en was wezen backpacken in Australië, ook een droom die ik waar wilde maken!

Bij terugkomst had ik een nieuwe functie bij het bedrijf waar ik al vijf jaar werkte maar binnen twee maanden voelde ik me van binnen erg verveeld en van tegelijk heel gestrest doordat er van alles gedaan moest worden waar ik geen energie van kreeg.

Tijdens mijn backpack trip in Australië had ik ook mijn duikinstructeur brevet gehaald. Dat was nog een droom die ik in vervulling heb gebracht, tegelijk met mijn reis. Jarenlang onderhield ik mijn duikkennis naast het werk aardig bij, omdat ik altijd zoiets had van: er moet een escape zijn naar vrijheid en alternatief voor tijdelijk als ik het niet meer leuk vind wat ik doe en klaar ben met deze levensstijl van op kantoor zitten en altijd maar knallen. Daarom had ik zeven jaren hiervoor al Divemaster geworden, wat het niveau onder Open Water Instructeur is.

Vele jaren ervoor had ik al een visie van mezelf gezien tijdens een visualisatie oefening in een training. Ik zag mezelf zitten op een boot. Ik sprak met mensen, legde ze zaken uit met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik zag mezelf in de zon op zee op een boot…Ja, dat was eigenlijk al gewoon die boot, de boot van George op Rodos waar ik al zoveel keren naar op vakantie was geweest en vaak een beetje had meegeholpen. Nu ging het waarmaken!

Tijdens mijn verblijf op Rodos veranderde ik enorm in positieve zin. Ik voelde weer de ontspanning, ondanks dat ik hard moest werken. Ook luisterde ik veel podcast over zelfontwikkeling en ik kreeg weer ruimte om te voelen en te dromen, wat wil ik hierna ga doen?

Van zelfontwikkeling hield ik altijd al, maar nu had ik meer energie om er aandacht aan te kunnen geven omdat ik niet meer zo mentaal uitgeput en gestrest was. Daarnaast had ik de twee jaren voor mijn sabbatical reis een hele zware rouwperiode achter de rug door het overlijden van mijn vader. Dat was nu goed verwerkt, en ik voelde in 2018 ook dat ik toe was aan nieuwe stappen zetten: leven uit mijn hart.

Op de dagen dat ik op de boot werkte of in het water lag, was ik fysiek wel uitgeput, maar dat was ook heel ontspannend. Na het werk ging ik vaak even op bed liggen en een podcast luisteren. Daar leerde ik veel van en het opende mijn creativiteit, ik voelde weer dat alles mogelijk is!

Mijn hele leven wist ik al dat er veel meer was in het levend. Meer dan wat je in eerste instantie ziet als opties. Je leert dingen op school en je hoort en ziet overal op tv wat er van je verwacht wordt. Als je dit hebt en doet ben je gelukkig. Nou, zo werkt het toch niet, Newsflash! Ik had dat allemaal nu niet en toch ik voelde me vrijer en gelukkiger dan ooit!

Ik veranderde van binnen en ik begon veel meer mijn hart te volgen. In de winter van 2018-2019 kwam ik terug in Nederland voor 4 maanden. Wachtende op het volgende seizoen, vroeg me af wat nu echt wilde na nog een seizoen duikles geven op Rodos. Ik voelde dat ik graag voor mezelf wilde werken. Ook wilde ik onderzoeken of ik in Griekenland wilde wonen, wellicht was er een combinatie tussen mogelijk. Echter kwam ik nog niet op ideeën, maar ik volgde trainingen en programma's online om mezelf meer te ontwikkelen op dit gebied. Hierdoor gingen de visies, dromen en liefde voor het leven nog meer stromen.

Het seizoen van 2019 verbleef ik het hele volledige seizoen in Griekenland. In totaal ben ik er acht en een halve maand geweest. Ik had eigenlijk besloten dat ik daar zou blijven en toen voelde er ineens in november iets niet goed.

Ik voelde een soort duisternis, een soort twijfel in mijn hart. Mijn hoofd zei tegen me: “Je wilde hier blijven dus nu moet je hier blijven,” maar ik voelde gewoon dat er iets niet goed was en dat ik door moest. Het was tijd om te gaan!

Ik had een contact in Malta omdat ik daar freelance had meegeholpen aan het opstarten van een technisch bedrijf van een bekende van mij. Deze persoon baalde dat ik niet op Malta wilde komen wonen en bij hem wilde werken. Ik had gewoon geen zin om me weer met zaken bezig te houden die ik goed kon, handig waren voor anderen maar mij geen plezier gaven.

Ondanks dat ik al had uitgesproken dat ik het niet zag zitten, besloot ik alsnog om langs te gaan op Malta en het met mijn eigen ogen te bekijken. Tijdens de gesprekken daar over wat ik dan wel wilde kwam ineens het idee, het idee voor Cheering with Birgit. Trainingen geven, coachen, mensen uit hun comfortzone te halen ze in staat te stellen om meer te doen dan ze zelf denken. Dat is wat ik leuk vond als duikinstructeur, en bij andere bijbanen die ik heb gedaan in het toerisme die ik deed voor mijn carrière als head hunter.

Het idee liet me niet meer los, dus meteen eind december riep ik al dat ik voor mezelf ging beginnen. Zo zeker voelde ik het in mijn hart. Ik wist nog niet wát en ik wist nog niet hoe, maar ik wist wel dat het te maken moest hebben met mensen uit de comfortzone halen, angsten overwinnen en andere mensen helpen met het volgen van een hart.

In de eerste weken van januari werd ik op een perfect moment bericht door Billy van der Gaag. Billy heeft een website leukegeit.nl. Dit is een website die ik volgde en ik had meegedaan aan een enquête voor inspiratie m.b.t. nieuwe artikelen voor hem. Wat een goede timing!

We spraken over mijn leven als duikinstructeur, geloven in jezelf en ook over voeding. Ik vertelde het verhaal over mijn vroegere eetverslaving en hoe ik tegenwoordig met eten omga, want ook het volgen van mijn hart heeft mij geholpen om betere voeding's keuzes te maken en meer energie te hebben. Hier onder in de link vind je het artikel naar de website met het interview met mij: Laat je inspireren!

Daarnaast maak ik elke week een nieuwe podcast aflevering. Schijf je hier in voor de Cheering with Birgit podcast (in het engels) en volg mijn verhalen over geloven in jezelf, je angsten overwinnen, het alleen reizen en het omgaan met jezelf in moeilijke tijden. Link naar podcast inschrijving